Kovács Pici – Szívügyének tekinti a rendezvényt

Egy régen dédelgetett vágya teljesül Kovács Picinek. A felsőnyárádi ralis már korábban is szorgalmazta, hogy kazincbarcikai központtal kellene egy futamot rendezni. A városban ugyanis helye van a technikai sportoknak, a környékben pedig olyan aszfaltos pályákat lehet találni, amelyeken élvezet versenyezni. A több mozaikból álló kép most összeállt, Kovács Pici pedig igyekezett mindenben segíteni a rendezőnek,…

– Az útvonal szempontjából nem teljesen ezt gondoltuk el, de az engedélyeztetések kapcsán akadtak nehézségeink – tette hozzá a Ladás versenyző. – Felsőnyárádi lakosként számomra szívügy ez a rendezvény, ezért nagyon bízom benne, hogy mindenki elégedetten távozik majd tőlünk október közepén. Amikor kiderült, hogy van esély a futamra, onnantól kezdve teljesen az ügy mellé álltam. Bízom benne, hogy mindenki elégedett lesz, és hosszú évekig sikerül a naptárban megtartani. Természetesen nagyon várom már ezt a hétvégét, ahol előzetesen úgy terveztem, hogy előfutóként indulok, de aztán kaptam lehetőséget arra, hogy a meghívásos mezőnyben szerepeljek. Emiatt pedig rendkívül hálás vagyok, bízom benne, hogy a pályán is sikerül majd a közönség számára bizonyítani.

A Greenplan Kazincbarcika Rally útvonallapjáról szólva Kovács Pici kiemelte: a szakaszok nagyon jók, a közönség számára könnyen megközelíthetőek, Rudabányánál pedig a murvás rész kimondottan látványos lesz. Felsőnyárádiként a sajókazai gyorsra kis túlzással itinert sem kell készítenie, hiszen napi szinten arra jár dolgozni, ezért az elsőtől az utolsó méterig ismeri a pályát. 

– Saját  magamból kiindulva, a versenyzők sokat adnak a külsőségre. Éppen ezért boldog vagyok, hogy a Rally2-es mezőny számára önálló verseny lesz, a programban rajt – és célceremóniával. Abszolút impozáns helyszínen, a zenélő szökőkút mellett lehet majd a teljes mezőny végig nézni szombaton és vasárnap. Nekem az Eger Rally mindig azért különleges, mert szerintem a Dobó téri eseménynek mindig varázslatos hangulata van. Bízom benne, hogy ezt a hazai futam alkalmával is el tudjuk érni. Még a Greenplan Kazincbarcika Rally előtt vagyunk, de egy kicsit a jövőt is tervezzük. Ha minden jól alakul, akkor szeretnénk 2022-ben egy kicsit hamarabb idehozni a mezőnyt, egy nyárvégi eseménynek szerintem tökéletes lenne. Most azonban az a legfontosabb, hogy a mostani jól sikerüljön, ebben az esetben szerintem Kazincbarcika és a többi település a következő évben is tárt karokkal várna majd minket.

Forrás: Borsodmotorsport.hu

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.