NEM TUDJA ELKÉPZELNI, HOGY NE A NÉZŐKNEK AUTÓZZON

Kovács “Pici” Krisztián a Kazincbarcika Rallyt követően a Rally Hungaryt sem hagyta ki, és ezúttal sem felejtette el kiszolgálni a nézőket. Pici a versenyt követően egyebek mellett arról is beszélt nekünk, hogy nem tudja elképzelni, hogy ne úgy vegyen egy kanyart, hogy azzal ne a nézőket szolgálja ki.  Bővebben >>> →

P 9491

Az elmúlt időszakban volt programotok bőven. Céges rendezvény, Kazincbarcika, majd most a Pálháza Rally. Hogyan sikerült átvészelnetek ezt a sűrű programot?

Sziasztok! Azt kell hogy mondjam, szinte egész évben pihenőpályán voltunk. Év elején mentünk Egerben, ahol aztán jó gyorsan ki is estünk, majd rögtön rá elmentem egy salakversenyre és onnantól szeptemberig pihenő. Szeptemberben az egyik támogatónknál a Naszálytej Zrt.-nél ismét részt vettünk a már megszokott autókázáson, ahol nagyon jól éreztük magunkat ismét! Utána elmentünk még egy Kunmadarasi versenyre, hogy kicsit visszarázódjak a versenyautóba. Közben jött a lehetőség, hogy csinálhatunk egy Kazincbarcika Rally-t, ahol Juhász István és Bartha Nándi rám bízták a gyorsasági szakaszok kitalálását. Mivel rengeteget dolgoztunk vele, és teljes mértékben hazai verseny volt, így csúnya lett volna kihagyni. Egy iszonyatosan jó versenyre sikerült és már azon dolgozunk, hogy a következő még nagyobbat szóljon! Pálháza az meg a szívem csücske lett tavaly óta. Azért nem minden nap autózhat az ERC mezőnnyel egy gyorsaságin.

Akkor halljuk egy kicsit részletesebben, hogy mi is történt veletek a Pálháza Ralin.

Szinte teljes egészében feladtuk az évet azért, hogy újra ott lehessünk a 2020-as év után. Azok a zempléni pályák hihetetlenek. Ilyen gyorsaságikon nem mehet minden nap az ember. Hála Adamovits Márknak és Juhász Istvánnak sikerült útnak indítani a Just4Fun kategóriát is, ahol most már a hasonló “bohócok” mint én autózhatnak a nézőknek és nem jár érte megdorgálás! Örömmel láttam, hogy azért eléggé sokan kíváncsiak voltak ránk, amiért nagyon hálásak vagyunk!

Pici RallyHungary2021 16 of 18

Újra kedvet kaptál a versenyzéshez?

A versenyzéstől a kedvem eddig se ment el, inkább csalódott voltam mindig, mert ezeket a költségeket kis embernek nagyon nehéz összerakni. Szívem szerint én minden versenyen mennék és az fájt sokszor, hogy nem tehetem meg… Meg is volt hirdetve az autóm vagy két hétig, de rájöttem az első komolyabb érdeklődő után, hogy én nem tudom eladni ezt az autót. Már családtagnak számít nálunk!

Mik a visszajelzések, lehet folytatása a Just4Fun kategóriának 2022-ben is?

Pont mostanság egyeztettünk róla az illetékesekkel és jók voltak a visszajelzések annak ellenére is, hogy első nekifutásra kevesen voltunk! Jövőre valószínűleg bekerül a kategória az RVSZ-be is, és lehetséges, hogy hosszabb távon is fog működni, tehát nem csak a Rally3 után lesz.

Pici RallyHungary2021 2 of 18

Van már jövőképed a versenyzéssel kapcsolatban? 

Azok az emberek akik függői ennek a sportnak szeretnek álmodozni. Én is ilyen vagyok. Letettem én arról, hogy valaha eredményt érjek el. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyan fordulnék el egy kanyarba ahol rengeteg néző csápol, úgy hogy ne csússzon meg alattam az autó. Tudom, hogy a rally nem feltétlen arról szól amit mi csinálunk. Rengeteg negatív kritikát is kapunk érte, hogy ilyet bárki tud csinálni, meg ez a falunapra való és had ne soroljam még… A gyors versenyzők harcoljanak a kupákért, mi meg megpróbáljuk intézni a mezőny végén, hogy legyen aki tapsol nekik amikor célba érnek! Sajnos évről évre egyre kevesebb néző van kint. Egyre látványtalanabb a sportunk, de nem a versenyzők miatt hanem a technikai fejlődés miatt! Mi falunaposok ezt a kevés nézőt még megpróbáljuk a pálya szélén ott tartani, mert ha elmennek, nagyon rossz lesz üres szakaszokon menni! Szóval a jövőkép számomra továbbra is a falunapos autózás, akinek meg nem tetszik amit csinálunk, vagy kiröhög minket az nyugodtan forduljon el addig amíg mi megyünk, nem fogunk megharagudni!

Mi a helyzet a legkisebb Kováccsal? Lesz a karácsonyfa alatt rali autó?

A fiam nagyon jól érzi ebben a világban magát! Már együtt szoktunk rally videókat nézni, és előre sajnálom, mert az elektromos autók hangjára egyáltalán nem reagál. Pedig mire ő odakerül valószínűleg már az lesz a menő, én pedig lehet sírva fogok fakadni amikor egy olyanba fog beülni. De, hogy egy kicsit át tudja élni mi miben fertőződtünk meg, aznap amikor megszületett vettem egy 2105-ös kasznit amiből tervek szerint csinálok egy VFTS-t majd. Nem szeretném azt hogy Lada nélkül nőjön fel. Legalább egy kicsit had érezze azt amit mi, a Feeling-et…

Szeretném megköszönni az egész baráti társaságomnak, hogy az idei évben is mellettem voltak és segítették a versenyzést valamilyen formában. Köszönöm a feleségemnek a rengeteg türelmet, hogy egy csecsemővel a nyakán is megold mindent, amikor én szórakozok! Továbbá szeretném megköszönni a TS Mont Gépészetnek, Lázár Ferenc egyéni vállalkozónak, a Naszálytej Zrt.-nek és az SZP Kazinc Gumi Kft-nek, hogy az idei évben is mellettünk álltak.

Jövőre remélhetőleg újra találkozunk!

Pici RallyHungary2021 10 of 18

Forrás: RallyFeeling.hu

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.