VÁR RÁNK A BAJNOKSÁG! – KOVÁCS “PICI” KRISZTIÁN / SÁFRÁNY LÁSZLÓ

Vár ránk a bajnokság sorozatunkban az idei év vélhető főszereplőit szólítjuk meg, a tavalyi évről és az idei tervekről. Szerkesztőségünk most is lehetőséget adott a kisebb kategóriák, bajnokságok versenyzőinek is, hiszen Ők is a Magyar Ralisport egyenértékű szereplői a nézők számára! A mai részben Kovács “Pici” Krisztiánt és navigátorát, Sáfrány Lászlót szólaltattuk meg. Bővebben >>>…

154299566 418721162563897 4744222926848749872 nA tavalyi évetek szerencsére eléggé sűrű volt, de mégis mit emelnétek ki az élmények közül?

Kovács “Pici” Krisztián: Nagy szerencsénk volt, hogy ilyen évet tudhatunk magunk mögött! A mai helyzetet és szabályokat elnézve, valószínűleg soha többet nem lesz ilyen évünk. Amit kiemelnék, az természetesen a Rally Hungary, ott felemelő érzés volt menni, még akkor is, ha nem a legjobb teljesítményünket nyújtottuk. Továbbá a Miskolc Rally prológját emelném ki!🙂Én magammal szemben vagyok a legnagyobb kritikus, de pályafutásom alatt arra mondtam először, hogy jól mentünk.🙂

Sáfrány László: Én az Eger és a Pálháza Ralit emelném ki a sok-sok élmény közül. Egerben nekem a Dobó téri “vonulás” volt az, ami nagyon átadta azt az érzést, hogy igen sikerült eljutni ide. Pálházán a szakaszok és az egész környezet hangulata, hogy olyan szakaszokon voltunk, ahová civilként soha nem jutna be az ember, versenyautóval meg pláne nem.

154762100 728424674535184 3765902684048755956 nAz autó hozta az általatok elvártat?

Kovács “Pici” Krisztián: Az autóval kapcsolatban egyedül Egerben voltak gondjaink. Ott előjött egy-két hiba, de nem csüggedtünk miatta. Pálházára készen lett az új motorunk is, amivel sajnos egy métert nem tudtunk menni előtte, csak a bejárattuk és a beállítottuk. Igazság szerint a verseny közben kezdtünk el barátkozni vele, de még csak magázódtunk.🙂

Jó az összhang köztetek az autóban? Krisztián hallgat rád?

Sáfrány László: Szerintem megvan közöttünk az összhang és úgy ahogy, de már tudom kezelni Krisztiánt, bár nem igazán kell, csak néha viszi el a hév és a versenylendület. Olykor szólok neki verseny közben, hiszen mi nem azért megyünk, hogy abszolút időt autózzunk, hanem, hogy magunkat és a nézőket szórakoztassuk.

154201356 751207142423909 4035662754603466072 nKijelenthetjük, hogy a látványos autózásotoknak köszönhetően közönségkedvencek lettetek?

Kovács “Pici” Krisztián: Igazság szerint mi nem sok változást veszünk észre belülről. Nagyon jól esik, ha egy kanyarban várnak bennünket, de attól nagyon távol vagyunk, hogy mi közönségkedvencek legyünk. Nem titok, azért csináljuk amit csinálunk, hogy egyszer mi lehessünk az a páros, akit már őrjöngve várnak a nézők. Nekem az többet ér bármilyen kupától, ha valaki azt mondja, hogy milyen szépet fordultunk előttük!

Sáfrány László: Visszajelzések azt mutatják, hogy még nem vagyunk azok teljesen, de jó úton haladunk afelé, hogy a nézők kedvencei legyünk.

Egy kicsit sem vonzott, hogy többet menjetek a stopper ellen?

Kovács “Pici” Krisztián: Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem vonz az idő elleni küzdelem. Csak elfogadtuk magunkba, hogy ahhoz az eddiginél is nagyobb anyagi ráfordítás szükséges és igazság szerint, amit most csinálunk, se tehetjük meg. Gyerekkorom óta annak élek, hogy versenyezni akarok. Valahogy mindig megpróbáljuk előkeríteni az anyagiakat, de egyre kilátástalanabb sajnos a helyzet…

Mennyivel másabb egy előfutó páros itinere?

Sáfrány László: Az itinert próbáljuk azért úgy írni, mintha élesben mennénk, de nem teljesen ugyanaz, mint a “nagyoké”. Gyakorlunk, próbálunk úgy csinálni, mintha élesben mennénk az idő ellen, de nem felejtünk el szórakozni és jól érezni magunkat az autóban.

154472768 421414812418699 8336978857215593781 nA téli felkészülésetek java hóautózással telt. Sokat lehet tanulni a havas pályákon?Kovács “Pici” Krisztián: Nagyon szeretünk hóautózni. Olyannyira, hogy ha mondjuk hat hónapig havas utak lennének itthon, akkor lehet nem is versenyeznénk.🙂Először azt hittem, hogy hülyeség ez a hóautózás, de rá kellett jönnöm, hogy rengeteget segít a versenyzésünkben, saját magamon érzem, hogy egy amatőr rengeteget tud fejlődni, ha van lehetősége télen menni. Most hála istennek voltak havazások és sokszor pont szabadnapos voltam amikor esett. Jártunk is sok helyen. (Bükk, Sajókaza, Rudabánya, Kánó… ) Sáfrány László: A téli felkészülésünk azzal telt, hogy mindketten vártuk a havat. Amikor leesett akkor külön-külön autóval élveztük az útviszonyokat, plusz mellette ha az időnk engedte, mehetett egy kis virtuális ralizás is a játékkonzolon.  

Milyen terveitek vannak az idei évre?

Kovács “Pici” Krisztián: Sajnos alapból nem volt sok tervünk az évre. Tavaly is tudtuk már, hogy gyengébb, pihenősebb év lesz. De az öröm itt se maradhat el, ugyanis apuka leszek az idei évben és úgy néz ki, hogy az utódom fiú lesz.😉Legjobban most erre koncentrálok, hogy minden rendben legyen, mire érkezik! Ezen kívül, ha lesz lehetőségünk Miskolcon, vagy Egerben szeretnénk menni előfutóként! Továbbá megbeszéltük, hogy a Rally Hungary-ra az idei évben is el kellene valahogy jutni. Ezt egyszer elkezdi az ember és vágyik rá újra és újra. A kocsit kell még kicsit helyrepofozni és ha minden rendben lesz idén, akkor majd 2022-ben megpróbálunk többet menni.

Szeretném megköszönni minden egyes személynek, hogy támogatnak minket ebben az egészben. Jól esik az embernek, amikor a családja és a barátai mellette állnak. Továbbá köszönjük mindenkinek, aki tavaly csak egy kicsit is hozzásegített minket ehhez a szuper évhez!

Sáfrány László:  Az idei évre nem terveztünk nagy dolgot, ahogy Krisztián is említette. Most egy kicsit nagyobb szerepet tölt be mindkettőnk életében a családalapítás, bővítés, de persze ezek mellet ahol lesz lehetőségünk, ott menni szeretnénk.

A legnagyobb köszönettel mindketten a feleségünknek tartozunk, hogy mindig mellettünk vannak és persze családjainknak, barátainknak, akik reméljük az idei évben is ugyanúgy mellettünk lesznek, minden versenyen.

148476515 259349642465996 4390251891816999670 n

Fotók: Farkas Marcsi, Kovács Krisztián, RallyFeeling.hu 

Forrás: RallyFeeling.hu

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.