KOVÁCS PICI – SÁFRÁNY LACI KAZINCBARCIKAI ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ

A sok rossz mellett a jó, hogy a Frank Kelly, a Vizelli Karcsi és a Bendegúz ellen is tudtunk egy kört menni a prológon. Nekem már csak ez magában egy óriási élmény volt, hogy olyan versenyzők ellen autózhattam, akiket eddig a pálya széléről és a videókból csodálhattam! Bővebben >>> →

Kovács Pici: Számomra ez a verseny volt pályafutásom alatt a legfontosabb. Csakugyan mint az előző évben, most is szerepet vállaltam a rendezőség munkájában és rengeteg időt töltöttem vele, hogy egy tökéletes verseny legyen, amiről az emberek majd sokáig beszélnek. Versenyző oldalról viszont nagyon keveset tudtunk készülni erre a napra. Az autó az utolsó pillanatban lett készen, amit igazság szerint kipróbálni se nagyon tudtunk. Verseny közben rengeteget kínlódtunk vele, ugyanis a sajókazai gyorsot bírta ki úgy egyedül, hogy csak a célba kezdett el melegedni.

A másik 2 gyorsaságin már a szakasz közepén 110-120 fokos víz hőmérséklettel mentünk, így ahol nem álltak nézők ott csak gurultunk vele, hogy meg ne főzzük még jobban. Sajnos mai napig nem jöttünk rá mi okozhatta ezt az átlag feletti melegedést ugyanis eddig nem szembesültünk ezzel a problémával. A sok rossz mellett a jó, hogy a Frank Kelly, a Vizelli Karcsi és a Bendegúz ellen is tudtunk egy kört menni a prológon. Nekem már csak ez magában egy óriási élmény volt, hogy olyan versenyzők ellen autózhattam, akiket eddig a pálya széléről és a videókból csodálhattam!

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki ezen a versenyen is mellettünk állt. Valamint köszönöm a végtelen türelmet a Feleségemnek, ugyanis így hogy a verseny rendezésében is részt vettem kemény hónapokon vagyunk túl!

Sáfrány Laci: A 2022-es Greenplan Kazincbarcika Rally számomra azért is volt különleges, mert 1 év kihagyás után, itthon ülhettem vissza jobb egybe. Jó volt újra átérezni ismét ennek az egész sportnak a varázsát.

Navigátori oldalról kicsit izgultam, hogy mennyire maradtak meg az emlékek az elmúlt évekből és mennyire tudok oda figyelni. Hiába itthoni verseny volt, de nem mindennap járunk ezeken az utakon. Kivételt képezi a Sajókaza-Felsőnyárád, mivel azon heti szinten többször is áthaladunk. Így “nagyképűen” nem is írtuk fel a pályát.

Mind összességében részemről mondhatom, hogy este amikor beértünk az utolsó gyorson, az érzés hogy teljesítettük végig a napot, akkora boldogsággal töltött el legalább, mintha dobogóra állhatunk volna. Nem volt egyszerű nap semmilyen tekintetben, de minden percét élveztem…

Köszönöm Pici barátomnak a lehetőséget, hogy ismét együtt tudtunk menni és külön köszönöm feleségemnek aki szíve alatt hordja első közös gyermekünket, aki nem sokára napvilágot lát és így is ellátott minket élelemmel és innivalóval .

Címke , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.