JÖVŐRE IS MEHET A CSÚSZKÁLÁS

Lassan, de biztosan beért a Just4Fun kategória az év végére. Kovács „Pici” Krisztián és versenyzőtársai egy nagyon jó kezdeményezést nyújtottak be tavaly, amire már a nézősereg is ki volt éhezve. A Just4Fun tényleg csak a nézők és önmaguk szórakoztatásáról szól, Pici pedig biztosított minket róla, hogy reményeik szerint jövőre is folytatódhat a móka. Bővebben >>>…

Pici OZD2022 9291

Kezdjük azzal, hogy végül sikerült indulnotok az Ózd Ralin. Mesélj milyen volt újra versenyben lenni a régi-új navigátoroddal?

Az Ózd Rally egy olyan verseny volt, ami nem volt tervbe véve egész évben nálunk – kezdi a beszélgetést Kovács “Pici” Krisztián. – Sáfrány Laciék akkorra számoltak a család bővülésére, és így nem lett volna navigátorom. Aztán jött egy lehetőség, illetve ezzel párhuzamosan a feleségem kitalálta, hogy ő be szeretne ülni egy versenyre. Mondhatom azt, hogy így ez egy elég különleges versenynek sikerült. Szerintem a vártnál sikerült jobban is autóznom, és elég szép emléket szereztünk közösen.

Hogyan látod a Just4Fun kategória múltját jelenét és leginkább jövőjét? 

Ez az egész Just4Fun egy agymenésnek indult… Kezdődött azzal, hogy megpróbálták ránk kenni, hogy Pálházán 2020-ban a Baksai Laciék miattunk szenvedtek balesetet, mert mi nem szóltunk, hogy milyen állapotok vannak a szakaszon. Utána a következő “atrocitás” az volt, hogy a Rally2 versenyzők, amikor felmentek tárgyalni az RSB-vel a Rally2 jövőjéről, szintén a csúszkáló előfutókat vették a szájukra, igaz mai napig nem tudjuk mi volt a problémájuk velünk. Ekkor öten összefogtunk (Kispuki, Begyó, Vadmagyar, Porkoláb Geri és Én), majd kitaláltuk, kell tenni valamit, hogy a csúszkálásnak is legyen helye. Összeszedtük egy csoportba a hasonlóan közlekedő versenyzőket és felkerestük Adamovits Márkot, hogy valahogy segítsen nekünk. Így mondhatni ő egyengette az utunkat, és ő adott nekünk először lehetőséget 2021-ben a Pálháza Rally-n. Azt kell mondjam a visszajelzések alapján jó dolgot találtunk ki. Azóta igaz halászni kell az előfutókat, de ott a mezőny végén mi igazi kiscsaládi hangulatban elvagyunk és mindenben segítjük egymást. A kategória jövőjét illetően az Oláh Gyárfástól és a Berényi Ákostól is azt az ígéretet kaptuk, hogy minimális módosításokkal, de mehet tovább a történet!

Pici OZD2022 0013

Úgy tűnik kezd egyre nagyobb lenni a szakadék a Rally1-2 de akár a rally3 és a kezdő amatőr szint között. Van egy kezdeményezés amit a tél közeledtével tovább gondoltatok. Mesélj mi ez pontosan?

Igen sajnos a Rally3 kicsit elszaladt ahhoz, hogy belépő szintnek lehessen nevezni. Nincs is nagy probléma mert vannak amatőr versenyek reptereken meg itt-ott. Egy a baj, hogy a mi régiónkban nincs semmi… Ugye köztudott, hogy benne voltam a Kazincbarcika Rally szervezésében tavaly is, idén is. Elég komolyra sikeredett mind a kettő rendezvény, szerintem kijelenthetjük. Ezzel kapcsolatosan megkeresett Buksi, hogy mi lenne ha rendeznénk ilyen amatőr autóversenyeket az edelényi pályán. Betársult hozzánk még a Tamás Gyuszi is, így alakult meg a TBK Autosport. Mondhatom kicsit nyögvenyelősen, de beindult a történet, viszont mivel az edelényi pálya murva talajú, arra a csapadékos időkben nem lehet versenyt tervezni. Így jött egy következő agymenés. Én nagyon sokat jártam ki szlovák amatőr versenyekre versenyezni és nézni is. Kitaláltuk, hogy mi lenne ha a holt időszakban télen csinálnánk egy ilyen sorozatot mi is. Ez lett a Winter Race Cup. Próbáltuk változatosra szervezni, és változatos helyszíneket találni, úgy hogy itt a megyénkben mindenkinek jusson egy közeli verseny. A bajnokság öt fordulóból áll és októbertől februárig tart.

Hogyan néz ki a naptár és a helyszín tervezet?

Az első forduló már le is zajlott az Edelényi murvás pályán, itt 28-an indultak. A második forduló november 20.-án lesz Igricibe a Rally2-ben versenyző Pásztor István tanyáján és egy útszakaszon ami mart aszfalt burkolatú és a Pista tulajdonában van. Igriciből Abaújvárra látogatunk egy TSZ telepre december 11.-én. A volt TSZ telepen való versenyrendezésben az önkormányzat teljes támogatását élvezzük. A Polgármester Úr mindenben a segítségünkre van és nagyon szeretné ezt a rendezvényt. Abaújvár után Január 15.-én irány a megyeszékhely Miskolc. Itt már megvan a területünk, csak még picit titkolózni kell vele kapcsolatban. Annyit viszont elárulhatok, hogy egy 17 évvel ezelőtti helyszínt élesztünk fel újra! Majd február 12.én a Winter Race záró versenye következik. Ide jelenleg még tárgyalás alatt vagyunk a helyszínnel kapcsolatban, de már kijelenthetem, hogy ha nem húz nekünk keresztbe senki akkor megvan a záró forduló helyszíne is. Mivel mind a hárman versenyzünk ezért az egész sorozat MNASZ regisztrált versenyeket tartalmaz csak. Rengetegen segítettek ebbe, hogy ezt is meg tudjuk csinálni, de most már úgy érezzük sínen vagyunk a sorozattal kapcsolatban. Már tényleg csak a versenyzőkön múlik, hogy megmutassák van erre igény!

Pici OZD2022 8403

Téged mikor látunk legközelebb versenyautóban?

Készülünk a Zemplén Rallyra. Csakis kizárólag utcai gumikkal a Just4Fun-ba. Sajnos ez most egy elég kényes kérdés. Mert jelenleg még nem tudjuk, ott tudunk-e lenni. Rengeteg ígéretet kaptunk olyan emberektől akikkel nem egy és nem két éve vagyok jó kapcsolatban. Azt mondták mindenképpen segítenek, hogy ott tudjunk lenni. Aztán az elmúlt három hétben csak az ígérgetés van továbbra is meg a kamuzás! Köszönöm nekik ezúton is, hogy segítség helyett még nehezebb helyzetbe hoztak minket! Természetesen köszönjük annak a tíz százaléknak is, aki betartotta amit ígért és nem kellett keresni érte mégegyszer meg mégegyszer! Egyébként itt is új navigátorom lesz ha eljutunk oda. Bodnár Gergő a Domonkos Ádám navigátora. Viszont Kunmadaras és Mezőkövesd kivételével nem mentünk még együtt. Mindenképpen akartunk egy ilyen közös versenyt és hát ez Gergőnek hazai pálya, én meg az elmúlt két évben nagyon megszerettem azokat a gyorsokat, szóval egyértelmű volt, hogy ide szeretnénk együtt eljutni!

Szeretnénk köszönetet mondani, hogy ott lehettünk az Ózd Rally-n a Naszálytej Zrt.-nek, Adamovits Márknak, Treszkai Robinak, Várhelyi Ádámnak, Oszkó Krisztiánnak, Takács Bencének és Feleségének Dettynek, a Sáfrány családnak és Sipinek a RallyFeeling.hu-tól! Nélkületek nem sikerült volna! KÖSZÖNJÜK!

tarka
Pici OZD2022 0085

Forrás: Rallyfeeling.hu

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.