Csatlakoztunk a Fireblade csapatához, és azóta részt veszünk az MRC kupasorozatban.

Marsalkó András és Marsalkó Máté is bontogatta szárnyait a Ládbesenyő-Abod gyorsasági szakaszon 2024. március 17-én.

Óriási lelkesedéssel álltak a rajthoz a BMW-vel, azonban az autó sajnos viszonylag hamar feladta a versenyt, így csapatunk ezen párosa már a 2. körben feladni kényszerült a napot. Bővebben >>> →

Kedvüket ez nem szegte, a nap hátralévő részében örömmel szurkoltak csapattársaiknak a pálya széléről.

Apa-fia páros egy autóban! Honnan jött az ötlet, hogy együtt indultok a versenyen?
A.: Az egész úgy kezdődött, hogy 2016-ban vettünk egy 1200-es ladát veteránozni. Közben kicsit átépítettük Mátéval, kis híján egy cső nélküli verseny autó lett belőle. Jött egy lehetőség, hogy egy veterán hegyi felfutó kupa sorozatban induljunk, amit 2021-ben meg is nyertünk és az országos bajnokságon 2-dik helyen végeztünk. Aztán sikerült a Rally versenyeken a Classic Motor Sport szárnyai alatt pár betét futamon indulni. Utána úgy döntöttünk, kipróbáljuk magunkat az amatőr Rally-ban is. Így indultunk mezőkövesdi és rudabányai versenyeken. Aztán vettünk egy BMW-t, és építettünk belőle egy amatőr becsövezett verseny autót. Csatlakoztunk a Fireblade csapatához, és azóta részt veszünk az MRC kupa sorozatban.


Tetszett a kialakított pálya?
A.: A ládbesenyői pálya amúgy is kedves a szívünknek, mert az nekünk hazai, „apukám szülő faluja”. Technikás, jól kezelhető, kihívásos. Rengeteg nézővel, így igazi családias, MARB-os feeling-je van.

Milyen technikai problémátok adódott a verseny során?
A.: Sajnos a 2.-ik rajtnál befüstölt a hűtő ventillátor vezetékünk, így feladni kényszerültünk a versenyt, majd a pálya széléről szurkoltunk a csapat társainknak.

Hol indultok legközelebb ebben a felállásban?
A.: Tervben Sajókaza – Felsőnyárád van kitűzve, aztán a többit meglátjuk.

Reméljük a későbbiekben az autó technikája nem fogja megviccelni a párosunkat. Sikeres versenyeket kívánunk nekik. A következő interjúnkban a Domonkos-Bodnár párost szólaltatjuk meg.

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.